Kardiolog (hjertelæge)

Tal med vores hjertelæge online

Hjertesygdomme bliver desværre kun hyppigere i de vestlige samfund i takt med, at levealderen stiger. I Danmark er flere hundredtusind i behandling for hjertekarsygdomme. Oftest er det ældre mennesker, der døjer med hjerteproblemer, men de kan også være medfødte. En kardiolog – eller hjertelæge – har specialiseret sig inden for hjertesygdomme.

Hvad er en hjertesygdom?

Hjertesygdomme er mange forskellige ting. Det kan være strukturelle forandringer i hjertet såsom klapfejl eller blodprop og forsnævringer i hjertets kranspulsårer. Det kan også være forhøjet blodtryk, dårlig pumpefunktion eller forstyrrelser i hjerterytmen. Typiske symptomer på hjertesygdom er åndenød, trykken for brystet, smerter i arm, hals og kæbe, hævede ben og i yderste tilfælde besvimelse og akut kredsløbskollaps.

Hvordan kan hjertelægen hjælpe mig?

Kardiologen forestår forebyggelse, udredning og behandling af patienter med hjertekarsygdomme.

Vores kardiolog kan tage en snak med dig om dit forløb eller din sygdom, give dig råd og vejledning og henvise dig til yderligere behandling, hvis der er behov for det. Han vil spørge ind til dine symptomer og på baggrund heraf kan det være, han ordinerer et elektrokardiogram (EKG) for at vurdere eventuelle rytmeforstyrrelser og måske en ultralydsscanning af hjertet (ekkokardiografi) for at vurdere hjertets pumpefunktion.

Tryg konsultation med hjertelægen uden ventetid

Du behøver ingen henvisning fra egen læge for at komme til at tale med vores dygtige hjertelæge. Du booker blot en tid til en online videokonsultation – det er nemt, bekvemt og kan gøres allerede i dag. Vi har kortere ventetider, og den private konsultationen kan klares, mens du sidder hjemme hos dig selv i vante og trygge omgivelser. På den måde undgår du både ventelister, ventetider og venteværelser, og du behøver ikke at tage fri fra arbejde eller skole for at komme til speciallægen – den online konsultation kan klares fra sofaen.

Vores online hjertelæge

Speciallæge i kardiologi, Matias Lindholm, er vores online hjertelæge. Han arbejder til daglig på Rigshospitalet, hvor han har at gøre med patienter med blodpropper i hjertet, samt med patienter, som er på intensivafsnittet på grund af hjertestop. Mathias Lindholm har bred erfaring inden for forskellige hjertesygdomme som for eksempel rytmeforstyrrelser og hjertesvigt. Ved siden af sit job har Mathias Lindholm skrevet flere artikler om emnet i internationale tidsskrifter og er ligeledes underviser.

Vores kardiolog

1 bedømmelser Læs bedømmelser

Speciallæge, Ph.d.Matias Lindholm er tilknyttet Rigshospitalet, hvor han til daglig arb...

Læs mere

49 bedømmelser Læs bedømmelser

Reservelæge, Ph.d. Adam Ghotbi har flere års erfaring inden for intern medicin, kardiol...

Læs mere

Sådan virker en videokonsultation?

Du kan se og tale med lægen direkte på skærmen, uanset hvor du er. Lægen kan derved få et præcist billede af dit problem og give dig kompetent vejledning og evt. henvisning eller recept.

Lægehjælp i trygge rammer

De fleste forældre ved, hvor stressende venteværelser kan være. Igennem en online lægekonsultation kan lægen se dit barn og tale med dig direkte i jeres egen stue. Det kan spare dig for at skulle tage fri fra arbejde for at tage til lægen.

Se speciallægen direkte online

Hvis man ønsker at se en speciallæge, går turen ofte gennem egen læge først og derefter vente på tid hos speciallægen. Gennem eLægen.dk kan du booke tid direkte hos speciallægen uden lange ventetider og modtage kvalificeret hjælp, når du har behovet.

Undgå ventetid og besvær

Hvis man har travlt på arbejdet, kan det være svært og dyrt at skulle tage fri for at gå til lægen. Med eLægen.dk kan du se og tale med lægen uden at skulle tage fri først. Uanset hvor du er, kan du tage lægen med i lommen gennem vores App, som virker til iPhone, Android og tablets. Det er nemt, bekvemt og ligetil.

Få en online lægekonsultation med privat lægevagt

KOM I GANG NU