Nefrologi

Godt at vide om Nefrologi…

Hvad er det?

En nefrolog er en læge, der har specialiseret sig indenfor medicinske nyresygdomme. Medicinske nyresygdomme er karakteriserede ved, at de rammer begge nyrer og kan give symptomer i form af hævelser (ødemer), skummende urin (proteiner i urinen) og forhøjet blodtryk (hypertension). Blandt hyppige nefrologiske lidelser findes nyresygdom ved diabetes og forhøjet blodtryk, cystenyrer og nyrebetændelse samt nefrotisk syndrom. Der findes mange underliggende tilstande, der fører til påvirkning af nyrerne, som både kan tilskrives infektiøse, miljømæssige og genetiske årsager. Udredningen og behandlingen af nyresygdomme går på at opspore årsager og behandle disse før nyrefunktionen tager alvorlig skade. I sidste ende vil nyresvigt betyde behov for dialyse og evt. transplantation.

Hvem kan jeg kontakte?

Står du med et problem, som du gerne vil have hurtigt svar på, kan du via eLægen.dk booke tid direkte hos vores overlæge i nyresygdomme og forhøjet blodtryk, dr.med. Knud Rasmussen.

Sådan virker en videokonsultation?

Du kan se og tale med lægen direkte på skærmen, uanset hvor du er. Lægen kan derved få et præcist billede af dit problem og give dig kompetent vejledning og evt. henvisning eller recept.

Lægehjælp i trygge rammer

De fleste forældre ved, hvor stressende venteværelser kan være. Igennem en online lægekonsultation kan lægen se dit barn og tale med dig direkte i jeres egen stue. Det kan spare dig for at skulle tage fri fra arbejde for at tage til lægen.

Se speciallægen direkte online

Hvis man ønsker at se en speciallæge, går turen ofte gennem egen læge først og derefter vente på tid hos speciallægen. Gennem eLægen.dk kan du booke tid direkte hos speciallægen uden lange ventetider og modtage kvalificeret hjælp, når du har behovet.

Undgå ventetid og besvær

Hvis man har travlt på arbejdet, kan det være svært og dyrt at skulle tage fri for at gå til lægen. Med eLægen.dk kan du se og tale med lægen uden at skulle tage fri først. Uanset hvor du er, kan du tage lægen med i lommen gennem vores App, som virker til iPhone, Android og tablets. Det er nemt, bekvemt og ligetil.

Få en online lægekonsultation med privat lægevagt

KOM I GANG NU