Bihulebetændelse

Værd at vide om bihulebetændelse…

Hvad er det?

Bihulebetændelse er en betændelsesreaktion i bihulerne. Bihulerne er hulrum i ansigtsskelettet – i alt 4 par bag kindbenene, over og imellem øjnene. Ved betændelse opstår der hævelse af slimhinden og væskeansamling pga nedsat afløb. Symptomerne på bihulebetændelse omfatter smerter i ansigt og evt. tænder, feber og tæthed i næsen. Smerterne vil oftest forværres ved foroverbøjning.

Hvordan får jeg det?

Bihulebetændelse skyldes i ca. 50% af tilfældene bakterier, herunder pneumokokker og haemophilus influenzae og i 50% af tilfældene virus, som f.eks. rhino-, corona-, adeno- eller influenzavirus. Man kan være disponeret til at få betændelse i bihulerne, hvis man har polypper eller skævheder i næsen, som forhindrer afløbet.

Hvilken læge bør jeg kontakte?

Diagnosen bihulebetændelse kan stilles på symptomerne, evt. kombineret med en blodprøve for infektionstal samt billeddiagnostik ved svære og resistente tilfælde. Det kan f.eks. dreje sig om ultralyd eller CT og MR skanninger, som udføres på et hospital. Behandlingen består i at sikre afløb fra bihulerne ved næsedråber samt at behandle infektionen. Det kan være med antibiotika eller ved drænage af bihulerne gennem næsen hos øre-næse-hals lægen. Du kan kontakte din egen læge, hvis du har symptomer på betændelse i bihulerne, og du kan også kontakte vores specialist i øre-næse-halssygdomme, læge Anders Christensen for gode råd og vejledning.

Sådan virker en videokonsultation?

Du kan se og tale med lægen direkte på skærmen, uanset hvor du er. Lægen kan derved få et præcist billede af dit problem og give dig kompetent vejledning og evt. henvisning eller recept.

Lægehjælp i trygge rammer

De fleste forældre ved, hvor stressende venteværelser kan være. Igennem en online lægekonsultation kan lægen se dit barn og tale med dig direkte i jeres egen stue. Det kan spare dig for at skulle tage fri fra arbejde for at tage til lægen.

Se speciallægen direkte online

Hvis man ønsker at se en speciallæge, går turen ofte gennem egen læge først og derefter vente på tid hos speciallægen. Gennem eLægen.dk kan du booke tid direkte hos speciallægen uden lange ventetider og modtage kvalificeret hjælp, når du har behovet.

Undgå ventetid og besvær

Hvis man har travlt på arbejdet, kan det være svært og dyrt at skulle tage fri for at gå til lægen. Med eLægen.dk kan du se og tale med lægen uden at skulle tage fri først. Uanset hvor du er, kan du tage lægen med i lommen gennem vores App, som virker til iPhone, Android og tablets. Det er nemt, bekvemt og ligetil.

Få en online lægekonsultation med privat lægevagt

KOM I GANG NU