Influenza

Værd at vide om influenza…

Hvad er det?

Der er tale om infektion udløst af influenza-virus A eller B. Der er tale om en hyppig sygdom, der kan være livstruende for ældre og svækkede individer. I den industrialiserede verden alene dør der formentlig op mod 500.000 mennesker om året pga. sygdommen. De typiske symptomer omfatter pludselig høj feber, der indtræder over et par timer. Feberen kan være fraværende hos ældre personer. Der kan desuden være hoste og snue, og der plejer at være muskelsmerter.

Hvordan får jeg det?

Det er ikke alle, der udsættes for virus, som udvikler symptomer. Omkring 40-85% udvikler symptomer afhængigt af, om man tidligere i livet har udviklet immunitet over for lignende virus. Man kan blive vaccineret i efteråret før sæsonen starter. Det er gratis for personer over 65 og for personer med kroniske sygdomme, såsom astma eller KOL. Sygdommen er i sig selv ofte selvlimiterende, men der kan tilstøde komplikationer som lungebetændelse og det er disse komplikationer, der er ansvarlige for dødeligheden ved sygdommen.

Ofte angiver folk, at de har haft sygdommen, men beskriver almindelige forkølelsessymptomer. Det er den klassiske udvikling af høj feber og påvirket almen tilstand kombineret med muskelsmerter og eventuel hoste, som er forskelligt fra den almindelige forkølelsesvirus. Hos lægen kan man blive podet og få sikkerhed. Man kan desuden begynde anti-viral behandling, hvis man starter inden for de første 2 døgn fra man udvikler symptomer. Det kan i gennemsnit forkorte sygdomsforløbet med et døgn og muligvis reducere antallet af komplikationer til virus-sygdommen. Hos eLægen.dk kan du komme i direkte kontakt med en privat vagtlæge, som kan rådgive dig omkring dine symptomer, skrive recept og sygemelding, såfremt det er nødvendigt.

Sådan virker en videokonsultation?

Du kan se og tale med lægen direkte på skærmen, uanset hvor du er. Lægen kan derved få et præcist billede af dit problem og give dig kompetent vejledning og evt. henvisning eller recept.

Lægehjælp i trygge rammer

De fleste forældre ved, hvor stressende venteværelser kan være. Igennem en online lægekonsultation kan lægen se dit barn og tale med dig direkte i jeres egen stue. Det kan spare dig for at skulle tage fri fra arbejde for at tage til lægen.

Se speciallægen direkte online

Hvis man ønsker at se en speciallæge, går turen ofte gennem egen læge først og derefter vente på tid hos speciallægen. Gennem eLægen.dk kan du booke tid direkte hos speciallægen uden lange ventetider og modtage kvalificeret hjælp, når du har behovet.

Undgå ventetid og besvær

Hvis man har travlt på arbejdet, kan det være svært og dyrt at skulle tage fri for at gå til lægen. Med eLægen.dk kan du se og tale med lægen uden at skulle tage fri først. Uanset hvor du er, kan du tage lægen med i lommen gennem vores App, som virker til iPhone, Android og tablets. Det er nemt, bekvemt og ligetil.

Få en online lægekonsultation med privat lægevagt

KOM I GANG NU