Irriteret tyktarm

Værd at vide om irriteret tyktarm…

Hvad er det?

Irritabel tyktarm er en lidelse, der rammer en stor del af befolkningen – op mod 20-30% har faktisk symptomer på lidelsen i løbet af livet. Der er tale om en meget generende, men fuldstændig ufarlig lidelse, hvor man oplever mavesmerter, oppustethed og vekslende afføring.

Hvordan får jeg det?

Der findes et antal af disponerende faktorer til irritabel tyktarm, herunder usund kost, lidt motion, genetisk disposition, infektion, psykiske lidelser og tidligere misbrug. Man kan lindre symptomerne ved at dyrke rigeligt med motion, spise varieret og fiberrigt, gå regelmæssigt på toilettet, sørge for at drikke nok vand, og evt. tage magnesia (1-2 tabletter) til aften for at blødgøre afføringen.

Hvilken læge bør jeg kontakte?

Man bør gå til lægen, hvis man oplever symptomer i form af mavesmerter, vekslende afføring og oppustethed, idet andre lidelser bør udelukkes før diagnosen irritabel tyktarm stilles. F.eks. vil visse kræftformer kunne præsentere sig på samme måde – så man bør udredes ordentligt uanset om symptomerne er uspecifikke. På eLægen.dk kan du få direkte adgang til specialister i tarmsygdom uden ventetid.

Sådan virker en videokonsultation?

Du kan se og tale med lægen direkte på skærmen, uanset hvor du er. Lægen kan derved få et præcist billede af dit problem og give dig kompetent vejledning og evt. henvisning eller recept.

Lægehjælp i trygge rammer

De fleste forældre ved, hvor stressende venteværelser kan være. Igennem en online lægekonsultation kan lægen se dit barn og tale med dig direkte i jeres egen stue. Det kan spare dig for at skulle tage fri fra arbejde for at tage til lægen.

Se speciallægen direkte online

Hvis man ønsker at se en speciallæge, går turen ofte gennem egen læge først og derefter vente på tid hos speciallægen. Gennem eLægen.dk kan du booke tid direkte hos speciallægen uden lange ventetider og modtage kvalificeret hjælp, når du har behovet.

Undgå ventetid og besvær

Hvis man har travlt på arbejdet, kan det være svært og dyrt at skulle tage fri for at gå til lægen. Med eLægen.dk kan du se og tale med lægen uden at skulle tage fri først. Uanset hvor du er, kan du tage lægen med i lommen gennem vores App, som virker til iPhone, Android og tablets. Det er nemt, bekvemt og ligetil.

Få en online lægekonsultation med privat lægevagt

KOM I GANG NU