Nældefeber

Værd at vide om nældefeber…

Hvad er det?

Nældefeber (latin: urticaria) er en tilstand, hvor immunsystemets mast-celler frigiver histamin med hævelse og udslæt til følge. Nældefeber giver rødligt-hvide let hævede kvadler, som kan forekomme overalt på kroppen. Udslættet skyldes, at histaminfrigørelsen forårsager utæthed af karrene og væskeudtrædning med irritation af nerveenderne i huden. Tilstanden kan være ledsaget af kløe og ubehag i de lette tilfælde, men kan også være ledsaget af livstruende påvirkning af vejrtrækningen pga. tillukning af luftveje. For nogle vil tilstanden være tilbagevendende og for andre vil der være tale om enkeltstående tilfælde.

Hvordan får jeg det?

Hos børn under 3 år skyldes tilstanden ofte en virusinfektion, men kan også skyldes overfølsomhed overfor fødevarer såsom komælk, peanuts eller æg. For voksne kan tilstanden udløses af fysisk tryk, varmepåvirkning, indtag af medicin (f.eks. penicillin, ibuprofen eller blodtryksmedicin), kronisk sygdom eller infektionssygdom. Hvis der er mistanke om ovefølsomhed kan lægen foretage en priktest på huden eller en blodprøve (RAST test). I de lette tilfælde kan tilstanden forsvinde helt på behandling med antihistaminer og det er ikke altid sikkert, at den udløsende årsag identificeres.

Hvilken læge bør jeg kontakte?

Det kan være svært selv at se forskel på forskellige typer udslæt. Vores specialist i hudsygdomme, læge ph.d. Annesofie Faurschou, har beskæftiget sig med hudsygdomme i adskillige år og forsker aktivt indenfor feltet. Du har mulighed for at tage billeder af dit udslæt og vedhæfte din journal på eLægen.dk. Hvis du har behov for at tale med en lægevagt omkring et akut udslæt kan du også tale med vores læger med akutmedicinsk ekspertise.

Sådan virker en videokonsultation?

Du kan se og tale med lægen direkte på skærmen, uanset hvor du er. Lægen kan derved få et præcist billede af dit problem og give dig kompetent vejledning og evt. henvisning eller recept.

Lægehjælp i trygge rammer

De fleste forældre ved, hvor stressende venteværelser kan være. Igennem en online lægekonsultation kan lægen se dit barn og tale med dig direkte i jeres egen stue. Det kan spare dig for at skulle tage fri fra arbejde for at tage til lægen.

Se speciallægen direkte online

Hvis man ønsker at se en speciallæge, går turen ofte gennem egen læge først og derefter vente på tid hos speciallægen. Gennem eLægen.dk kan du booke tid direkte hos speciallægen uden lange ventetider og modtage kvalificeret hjælp, når du har behovet.

Undgå ventetid og besvær

Hvis man har travlt på arbejdet, kan det være svært og dyrt at skulle tage fri for at gå til lægen. Med eLægen.dk kan du se og tale med lægen uden at skulle tage fri først. Uanset hvor du er, kan du tage lægen med i lommen gennem vores App, som virker til iPhone, Android og tablets. Det er nemt, bekvemt og ligetil.

Få en online lægekonsultation med privat lægevagt

KOM I GANG NU