Øjenbetændelse

Værd at vide om øjenbetændelse…

Hvad er det?

Der er tale om betændelse i øjenene forårsaget af virus eller bakterier. De typiske symptomer omfatter et klistret og rødt øje, som der kommer pus fra. Synet er normalt, når man får blinket det klistrede pus væk. Ved forkølelse kan man ud over snot og hoste opleve rødme af øjnene, og her vil det som oftest være virusudløst. Man kan også få de samme symptomer, hvis man er allergisk – f.eks. vil mange med høfeber opleve lignende symptomer, dog med mere klar væsken i øjnene og uden et klistret øje. Ofte vil allergisk disponerede personer vide, hvornår de har været i kontakt med et allergen og på den måde identificere årsagen til rødme og hævelse af øjenene.

Hvordan får jeg det?

Man får øjenbetændelse ved smitte med bakterier eller virus. Det er vigtigt at holde god håndhygiejne, idet man næsten altid får infektion i det modsatte øje, hvis man ikke er meget omhyggelig. Betændelsestilstanden går i de fleste tilfælde over af sig selv uden behandling, men man kan vælge at anvende øjendråber med antibiotika, hvilket kan forkorte sygdomsperioden.

Hvilken læge bør jeg kontakte?

Øjenbetændelse er meget generende og man skal være opmærksom på eventuelle faresignaler. Man bør ikke have nedsat syn og man bør ikke have smerter i øjet. Har man nogen af disse symptomer, bør det foranledige undersøgelse ved læge. Betændelse i øjnene er en hyppig lidelse hos små børn, men der er ikke noget, der tyder på, at man bør holde dem hjemme af den grund – kun hvis der er meget kraftig pusdannelse fra øjnene. Hos eLægen.dk kan du modtage råd og vejledning omkring øjenbetændelse fra vores lægevagt – der er ingen ventetid og du kan se og tale med lægen, uanset hvor du er ved hjælp af vores App til Iphone eller android.

Sådan virker en videokonsultation?

Du kan se og tale med lægen direkte på skærmen, uanset hvor du er. Lægen kan derved få et præcist billede af dit problem og give dig kompetent vejledning og evt. henvisning eller recept.

Lægehjælp i trygge rammer

De fleste forældre ved, hvor stressende venteværelser kan være. Igennem en online lægekonsultation kan lægen se dit barn og tale med dig direkte i jeres egen stue. Det kan spare dig for at skulle tage fri fra arbejde for at tage til lægen.

Se speciallægen direkte online

Hvis man ønsker at se en speciallæge, går turen ofte gennem egen læge først og derefter vente på tid hos speciallægen. Gennem eLægen.dk kan du booke tid direkte hos speciallægen uden lange ventetider og modtage kvalificeret hjælp, når du har behovet.

Undgå ventetid og besvær

Hvis man har travlt på arbejdet, kan det være svært og dyrt at skulle tage fri for at gå til lægen. Med eLægen.dk kan du se og tale med lægen uden at skulle tage fri først. Uanset hvor du er, kan du tage lægen med i lommen gennem vores App, som virker til iPhone, Android og tablets. Det er nemt, bekvemt og ligetil.

Få en online lægekonsultation med privat lægevagt

KOM I GANG NU