Eksem

Værd at vide om eksem…

Hvad er en det?

Det er en hudlidelse, hvor der er irritation og en betændelsestilstand i huden, hvilket medfører rødme, skællen og kløe. Der findes mange forskellige undertyper.

Hvordan får jeg det?

Atopisk eksem ses ofte hos børn og forekommer hyppigere hos individer med astma og høfeber. Det kan vise sig primært som udslæt i ansigt og på strækkesiden af overarme og ben og efter 2-årsalderen i bøjefurerne. Behandlingen af denne type udslæt kan omfatte fed creme og evt. mild binyrebarkhormon i perioder, hvor udslættet er særligt slemt. Der kan tilstøde infektion i udslættet, idet hudens forhornede lag hos disse patienter er tyndere end vanligt og da der findes højere forekomst af stafylokokker på huden. I sådanne tilfælde kan der også være behov for behandling med antibiotika.

Seborroisk er en anden type udslæt, som hyppigt findes i hovedbund og ansigt, især omring næsefløje og øjenbryn. Det giver rødme og skællen og er en reaktion på den almindelige hudsvamp Pityrosporum ovale. Behandlingen består derfor i at vaske sig med skælshampoo, der vil holde svampen nede.

En tredje type er kontaktudslæt, der ses ved kontakt med et allergen, som f.eks. nikkel. Man vil da først se lokal reaktion, der efterfølgende kan brede sig til resten af kroppen. Ældre personer med væskeophobning i benene vil også kunne opleve udslæt, som følge af stase af væske.

Hvilken læge bør jeg kontakte?

På eLægen.dk kan du direkte booke tid med vores specialist i hudsygdomme, læge ph.d. Annesophie Faurschou. Du kan uploade et billede af et nuværende eller tidligere udslæt og få en vurdering samtidig med at du kan se lægen gennem en videokonsultation. Hvis du har brug for en akut vurdering af et nytilkommet udslæt uden for lægens normale åbningstid, kan du altid få en tid hos vores lægevagt.

Sådan virker en videokonsultation?

Du kan se og tale med lægen direkte på skærmen, uanset hvor du er. Lægen kan derved få et præcist billede af dit problem og give dig kompetent vejledning og evt. henvisning eller recept.

Lægehjælp i trygge rammer

De fleste forældre ved, hvor stressende venteværelser kan være. Igennem en online lægekonsultation kan lægen se dit barn og tale med dig direkte i jeres egen stue. Det kan spare dig for at skulle tage fri fra arbejde for at tage til lægen.

Se speciallægen direkte online

Hvis man ønsker at se en speciallæge, går turen ofte gennem egen læge først og derefter vente på tid hos speciallægen. Gennem eLægen.dk kan du booke tid direkte hos speciallægen uden lange ventetider og modtage kvalificeret hjælp, når du har behovet.

Undgå ventetid og besvær

Hvis man har travlt på arbejdet, kan det være svært og dyrt at skulle tage fri for at gå til lægen. Med eLægen.dk kan du se og tale med lægen uden at skulle tage fri først. Uanset hvor du er, kan du tage lægen med i lommen gennem vores App, som virker til iPhone, Android og tablets. Det er nemt, bekvemt og ligetil.

Få en online lægekonsultation med privat lægevagt

KOM I GANG NU