Mavesmerter

Værd at vide om mavesmerter…

Hvad er det?

Smerter i maven rammer en stor del af befolkningen på et tidspunkt i deres liv. Selvom symptomet er et af de hyppigste, der foranlediger hospitalsindlæggelse, er det ikke alle, der får en diagnose. Smerter i maven kan skyldes en lang række sygdomme og tilstande, hvoraf nogle er helt ufarlige og andre kræver øjeblikkelig behandling. Smerterne er ofte ledsaget af kvalme eller opkastninger og der kan være forstoppelse eller diarré og hos kvinder blødning fra vagina, afhængigt af den tilgrundliggende lidelse.

Hvordan får jeg det?

Smerter højt i maven under ribbenene midt i og under højre ribbenskurvatur kan skyldes galdestenssmerter og –betændelse, mavesår og betændelse i bugspytkirtlen (pankreatit). Turevise smerter, der sidder i flankerne og stråler ud fra ryggen og bælteformet ned mod lysken, kan skyldes nyresten. Smerter, der sidder nederst i højre side kan skyldes blindtarmsbetændelse (appendicit). Hos kvinder kan smerter i den nederste del af maven i begge sider være udtryk for gynækologisk sygdom, såsom underlivsbetændelse, bristede cyster på æggestokkene eller graviditet uden for livmoderen. Almindelige tilstande såsom forstoppelse og diarré pga. infektion kan også give smerter i maven. Hos ældre kan udposninger på tarmen give smerter i nedre venstre del af maven.

Hvilken læge bør jeg kontakte?

Som det fremgår ovenfor er der rigtig mange mulige årsager til mavesmerter. Den rigtige udredning og behandling af netop dine symptomer afhænger derfor af din sygehistorie. Hos eLægen.dk kan du direkte booke en specialist indenfor flere forskellige sygdomsområder. Du ringe til vores vagtlæge ved behov for samtale her og nu, og ved behov for at tale med en specialist i kirurgi kan du booke tid hos læge Nicolai Schultz, eller vores specialist i gynækologi, læge Christina Norrbom.

Sådan virker en videokonsultation?

Du kan se og tale med lægen direkte på skærmen, uanset hvor du er. Lægen kan derved få et præcist billede af dit problem og give dig kompetent vejledning og evt. henvisning eller recept.

Lægehjælp i trygge rammer

De fleste forældre ved, hvor stressende venteværelser kan være. Igennem en online lægekonsultation kan lægen se dit barn og tale med dig direkte i jeres egen stue. Det kan spare dig for at skulle tage fri fra arbejde for at tage til lægen.

Se speciallægen direkte online

Hvis man ønsker at se en speciallæge, går turen ofte gennem egen læge først og derefter vente på tid hos speciallægen. Gennem eLægen.dk kan du booke tid direkte hos speciallægen uden lange ventetider og modtage kvalificeret hjælp, når du har behovet.

Undgå ventetid og besvær

Hvis man har travlt på arbejdet, kan det være svært og dyrt at skulle tage fri for at gå til lægen. Med eLægen.dk kan du se og tale med lægen uden at skulle tage fri først. Uanset hvor du er, kan du tage lægen med i lommen gennem vores App, som virker til iPhone, Android og tablets. Det er nemt, bekvemt og ligetil.

Få en online lægekonsultation med privat lægevagt

KOM I GANG NU