Svimmelhed

Værd at vide om svimmelhed…

Hvad er det?

Der er tale om følelsen af at omverdenen roterer eller gynger – uden at den rent faktisk gør det! Der er flere mulige årsager. I det indre øre sidder labyrinten, som hænger sammen med flere buegange, der er vigtige for at vi kan holde balancen ved at give en fornemmelse for retning og acceleration. Blandt årsager til tilstanden findes påvirkning af labyrinten indre øre, medicinindtag, blodmangel, blodprop i hjernen og hjertesygdom.

Hvordan får jeg det?

Man kan blive svimmel, hvis det indre øre påvirkes fysisk eller ved påvirkning af det indre øres små sten, der er med til at registrere hovedets position. Der findes også andre forklaringer på symptomerne, herunder påvirkning af hjertet, medicinindtag og psykiske årsager. Medicinske sygdomme såsom hjertepumpesvigt og hjertearytmier kan give dette. Det samme gælder svære forstyrrelser i kroppens blodsukkerregulering eller i væsketallene. Endelig kan blodmangel også give følelsen af at være svimmel pga. nedsat tilbud om ilt til hjernen. Man bør forsøge at identificere den udløsende årsag, hvilket kan omfatte blodprøver for at undersøge væskebalance, blodsukker og blodprocent, EKG samt neurologisk undersøgelse.

Hvilken læge bør jeg kontakte?

Man bør udredes for svimmelhed, der kan være udtryk for helt uskadelige tilstande, som spontant forsvinder igen, men også for alvorlige sygdomme. Du kan via eLægen.dk tage kontakt til vores øre-næse-hals speciallæge, som kan rådgive dig omkring dine symptomer. Såfremt, der mistænkes en hjertemæssig årsag til dine symptomer, har vi også en speciallæge i kardiolog, som du kan bestille tid hos direkte uden ventetid.

Sådan virker en videokonsultation?

Du kan se og tale med lægen direkte på skærmen, uanset hvor du er. Lægen kan derved få et præcist billede af dit problem og give dig kompetent vejledning og evt. henvisning eller recept.

Lægehjælp i trygge rammer

De fleste forældre ved, hvor stressende venteværelser kan være. Igennem en online lægekonsultation kan lægen se dit barn og tale med dig direkte i jeres egen stue. Det kan spare dig for at skulle tage fri fra arbejde for at tage til lægen.

Se speciallægen direkte online

Hvis man ønsker at se en speciallæge, går turen ofte gennem egen læge først og derefter vente på tid hos speciallægen. Gennem eLægen.dk kan du booke tid direkte hos speciallægen uden lange ventetider og modtage kvalificeret hjælp, når du har behovet.

Undgå ventetid og besvær

Hvis man har travlt på arbejdet, kan det være svært og dyrt at skulle tage fri for at gå til lægen. Med eLægen.dk kan du se og tale med lægen uden at skulle tage fri først. Uanset hvor du er, kan du tage lægen med i lommen gennem vores App, som virker til iPhone, Android og tablets. Det er nemt, bekvemt og ligetil.

Få en online lægekonsultation med privat lægevagt

KOM I GANG NU